Тренери в ґумових чоботах та з парасольками, сонні та мокрі, поспішають на роботу. Учасники тренінгу з культури мовлення вже зібралися. Вони теж не менш заспані та мокрі. Але треба швидше прокидатися, бо чекають важливі теми для обговорення! Заняття розпочалося.

Перший етап – говоріння. Розминали язики й мозок, міркуючи над тим, що викликає у нас щодня посмішку і просто добрий настрій. Послухали, з ким із відомих людей  хотіли б зустрітися наші учасники.

Не забарився другий етап – повторення. Підступні кальки продовжують нести варту, але ми теж не в тім’я биті :) Швиденько знаходили українські відповідники, аргументуючи підібрані варіанти.

Розпочинаємо полювання на рекламні друкарські чортики! Приготували зброю та дали смачного граматичного копняка таким словам та словосполученням як «розстрочка», «перезвонити», «роддом», «коляски», «самі низькі», «Білорусія», «присвоїти звання», «горящі путівки», «у рамках проекту», «являє собою».

Підсолодив наші миті тренінгу й капосний активний дієприкметник. «Ведучі університети», «віруючі», «завідуючий кафедрою», «командуючий армією», «головуючий зборів», «працюючий» та інші сумнівні побратими атакували нас. Ми, до речі, здобули перемогу. Ніхто не постраждав.

Останній етап – веселощі. Створювали історію виживання у засніжених Карпатах, де блукали єті, Джек-різник, людожери, дивні віряни. Від холоду та голоду рятувалися чаєм з лікером, домашньою ковбасою та вурдою. Отакий тренінг.

А тепер трохи серйозності. Тренінг з культури мовлення проходив у межах проекту «Швидка освітня допомога» за фінансової підтримки Старобільської міської ради.

Бажаєте приєднатися до нашої команди та вивчати українську легко – тоді телефонуйте: 066 818 70 43 (пані Юлія), 066 459 54 54 (пані Анастасія).