Що таке 16:9? Як жити з шаблонами-клонами? Чим відрізняється JPG від PNG? Яке значення мають контраст і розмір у презентаціях? Що може роздратувати вимогливого, але справедливого дизайнера або ж іншого так само вибагливого очевидця? Ці та ще купу різних питань ми обговорювали 22 травня на черговому занятті від проекту «Швидка освітня допомога». Наші милі учасниці – представниці Старобільського РЦЗ.

Індивідуальний диво-тренінг – ось так називався процес напруженого пізнання головних правил та «родзинок» оформлення презентацій. Тренери Good Library розповідали про те, як не варто «розумувати» над презентаціями за принципом «не лізь, бо вб’є!». І йдеться не про вбивчу силу струму, а фахівця-перфекціоніста, з яким може зіткнутися будь-яка людина, демонструючи свою презентацію широкому загалу. «Награлися» з анімашечками, додали текстиків дахозносного розміру, приперчивши це все заколисливими ефектами – диво-стусани від експерта гарантовані, панове. Звісно, ми говоримо про нещадну критику, а не тілесні знущання над людьми, які намагалися зробити презентацію. Але найчастіше більшість стає заручниками обставин, або ж власної необізнаності. Швидше – не значить краще. Багато матеріалу – не значить інформативно. Яскраво – не значить доречно. І так далі.

Є правила – говорять тренери – і їхнє порушення може спровокувати неприємну реакцію з боку реципієнта. Як варто діяти, щоб цього уникнути, – про це власне і говорили. Пояснення правил супроводжувалися наведенням неприємних, але досить веселих прикладів слайдів від «оригінальних» авторів. Наостанок тренери показали досить нічогенькі варіанти самобутніх презентацій з присмаком гумору, іронії та нетиповості.

Якщо і ви зацікавлені в такому тренінгу – тоді телефонуйте, аби швидше стати його учасником: 066 818 70 43 (Юлія).

Про інші тренінги у межах «Швидкої освітньої допомоги»

Проект діє за фінансової підтримки Старобільської міської ради.