20 травня Україна відзначає День пам’яті жертв політичних репресій. 15 травня, дещо завчасно вказаної дати, ми влаштували лекцію-дискусію, де обговорили одну з найвідоміших антиутопій у світовій літературі – «1984» Джорджа Орвелла. Запросили до Good library студентів Коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Наш почесний гість, Олександр Вікторович Набока, доктор історичних наук, викладач Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, цікаво та доступно пояснив юним слухачам всю жорстокість тоталітаризму на прикладі твору Дж. Орвелла.

Разом із учасниками зустрічі обговорили досить важку для сприйняття тему деспотичності державного правління,  проаналізувавши дещо приголомшливі епізоди з антиутопії – нестерпне життя героїв за законами Старшого Брата, повсякчасне стеження за будь-ким і будь-де, примус вірити у цілковиту брехню, жорстокі покарання за непослух.

Маємо надію, що допомогли студентам замислитися над сутністю понять політичних режимів (демократичних або недемократичних) та сприяли зацікавленості літературними творами, на кшталт роману Дж. Орвелла.

Дякуємо пану Олександру за повсякчасну підтримку та цікаві розповіді й погляди.