Авторська лекція для дорослих, не такі-сякі розповіденьки, каламутні оповіді – ми всіляко кличемо те, що відбувалося вчора увечері у Good library. Ішлося про безумне Середньовіччя. Нещодавно, анонсуючи таку пізнавальну зустріч, ми попереджали про темряву, яка огорне бібліотеку, захопить розум та ненадовго заблокує відчуття реальності. Гадаємо, усі очікування справдилися, і наші глядачі дійсно опинилися в такому стані smiley.

Що, власне, відбувалося? Спочатку вимкнули світло. Спалах проектору – і на стіні раз-у-раз з’являлися ілюстрації до написів «Весела імпотенція»,  «Чумові роки», «Цнота, чеснота та бридота», «Котосуд», «Веселі акушерки», «Наркохліб», «Сухий туалет», «Ганебний стіл для грішних сідничок», «БДСМ у тренді» та багато інших  – за ними всіма приховувалися розкуті факти про небезпечну медицину, сексуальне життя подружніх пар, відьомські штучки, важкі жіночі будні, антисанітарію, самокатування, суди над «проклятими» котами та іншими тваринами… Поставимо три крапки, бо цей перелік можна розгорнути на 10 рядків. Отож, ми розповідали містянам про, м’яко кажучи, кепське життя середньовічного люду. Усе без прикрас, лише правда, знайдена у цікавеньких книгах та статтях про медицину, тіло, інквізицію, нечисту силу та звичайнісіньке життя в епохи Середньовіччя. Наша команда оповідачів намагалася показати, що насправді людині, яка жила в ті роки, було геть не солодко. Радше йшлося про виживання та відчайдушне пристосування, аніж про насолоду життям.  
До речі, ми навіть провели паралелі із сьогоденням: тогочасні студентські веселощі напрочуд схожі, наприклад, на сучасну посвяту або ж звичайні студентські будні. 

Згадали ще й про «Бестіарій» – не менш захопливий середньовічний збірничок відомостей про тварин. Наприкінці пограли у гру «Намалюй тваринку з „Бестіарію”». Повірте, ці роботи важко забути. Такі інтерпретації єдинорога важко знайти деінде. Творці найоригінальніших малюнків отримали книжечки в подарунок. 

Ми щасливі, що вам припав до душі такий формат наших зустрічей. Готуємо для вас наступну порцію цікавостей smiley.