20 квітня, не зовсім теплого вечора, до Good library зайшли вони… уже такі рідні U-Poem-ці. Про першу гостину розповідали тут. І вкотре наша зустріч відбулася у форматі ЛІТ.МУЗ.БУМ під назвою «BetOnArt», тобто «Ставка на мистецтво». Тут, до речі, криється гра слів та часточка бібліотечного безуму, бо ідеться не лише про бетон, а про мистецтво на ньому. Наче зрозуміло smiley.

Так от, про зустріч із U-Poem або швидше про початок великої роботи у місті. Під «великою» ми розуміємо не її кількісні показники, а досягнення мети – показати, яким творчим є Старобільськ. І показати у буквальному сенсі – зобразити на обраній локації рядки поезій наших митців. Отож, якщо ви незабаром натрапите на барвисту стіну, яка донедавна була сірою та непримітною, то знайте – це завдяки спільній роботі старобільської молоді та команди U-Poem smiley.

На самому ЛІТ.МУЗ.БУМ-і спочатку обговорювали макет, який потім переноситиметься на стіну. На яку саме? От уявіть, молодята виходять зі старобільського РАЦС-у, і відразу бачать рядки з поезій Сергія Жадана, Івана Савича, Івана Світличного, Анастасії Літашової, Федора Тарасенка, Лідії Флетчер. Так-так, маємо на увазі ту локацію, яка напроти будівельки реєстрації шлюбу. 

Увірвалася музика – то, як ви, можливо, знаєте, традиційна фішка БУМ-у. Юра Березовський, активний представник ДЮК «Орля», підсилив нашу ось таку зустріч потужним барабанним «тищ-тищ», інші БУМ-івці дістали гітари, приготували шалений комбік – і «двіжуха» (Сергійкова мовленнєва фішка) опинилася на стадії ще більшого розпалу. 

Уже завтра зранку старобільські волонтери-художники разом з U-Poem вирушать виконувати місію «Розмалюй стіну». Якщо хочете приєднатися – шукайте арт-братію напроти РАЦС-у, або ж телефонуйте до файної дівчини Маргарити, координатора проекту в Старобільську – 095 385 47 88.