23 березня наша бібліотека відзвітувала перед громадою за роботу у 2017 – на початку 2018 року. Зустріч під назвою «Люта сповідь бібліотекарів» зібрала охочих містян та постійних відвідувачів, аби дізнатися про досягнення та труднощі книгозбірні за минулий і прийдешній роки.

На початку заходу гості у жартівливій формі дізналися про «секрети» бібліотекарів: з досьє на кожного працівника почули про рівень стресостійкості, місце у команді, найчастіше відвідуване місце та потенціал. Таким чином пізнали ближче тих, хто повсякчас надає бібліотечні послуги та допомагає організовувати життя бібліотеки.

Далі на гостей чекав безпосередній звіт «Що ми накоїли за 2017 – початок 2018 року». Усі проведені чи відвідані заходи поділили за рубриками «Топчик зустрічей з митцями-молодцями», «Файні фести», «Найочманіліші заходи», «Заходи з найбільшою кількістю їжі», «Дні, коли було голосно», «Найнечисленніші заходи» тощо. Закінчили офіційну частину звіту ліричною промовою про нелегке життя бібліотекарів, їх щоденні турботи, які виправдовуються радістю задоволених очей відвідувачів.

Наостанок представили відкриття року – бібліотечний репчик, який уперше презентували   на Бібліотечному форумі у Львові. Працівники Юлія Дубова та Денис Черв’як під композицію Eminem «Love yourself» зачитали про наше насичене життя, його щоденні турботи та нестримну жагу до роботи.

За словами Юлії, бібліотекар, який читає реп, − дивує і водночас захоплює відвідувачів. «Особливо приємно бачити, як реагують діти. Їх щирий захват неабияк надихає нас на нестандартні речі і показує, що бібліотека – це місце, де живе творчість і можливість до самовираження».

Після офіційної частини гості змогли поговорити у неформальній атмосфері. Для дітей-відвідувачів діяла окрема програма з грою у «Крокодила» та запальними танцями. Йоу.