28 лютого зібралися ми з нашими друзями, щоб познайомитися зі збіркою українських короткометражних фільмів і, звісно, оцінити їх.  А відбулося це знайомство за ініціативи Луганського обласного Центру навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва.

Презентація кращих кіноробіт українських режисерів-дебютантів – це велика справа, яку щорічно розгортає проект «Українська Нова Хвиля». Сам проект започаткований Національним центром Олександра Довженка та має чудову мету – показувати українському глядачеві унікальні короткометражні фільмі, відзначені на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Які короткометражки припали нам до душі найбільше? З перших секунд нас буквально затягнув фільм Павла Острікова «Випуск 97». Ця короткометражна робота отримала головний приз на 8-му Одеському міжнародному кінофестивалі та стала найкращим короткометражним фільмом за версією молодого журі на 70-му міжнародному кінофестивалі в Локарно. Про несподівану й «трохи» дивакувату зустріч двох однокласників, які не бачили одне одного більше двадцяти років – спалахи сюжету, повірте, дивують чи не кожної миті.

Захопив також найкращий фільм Національного конкурсу МКФ «Молодість» 2016 року – «Кров’янка» Аркадія Непиталюка. Про батьків консервативних, шаблонних, занадто упереджених поглядів, які знайомляться з нареченою сина. А син, усвідомлюючи, що за таргани населяють голови батьків, м’яко кажучи побоюється казати своїм старим, ким насправді є його кохана. А вона усього-на-всього єврейка, для якої старанно готується кров’янка.

Якщо ви пропустили вчорашній кінопоказ і дуже хочете поглянути на ці та інші роботи талановитих режисерів – не сумуйте, просто напишіть нам в приватні повідомлення в Фейсбуці або ж на електронну пошту gorkylib@gmail.com.  І проблема вирішитися :)   

А ми тим часом продовжуємо стежити за потужною хвилею українського кіномистецтва!