18 січня з’ясовували це з дітьми та підлітками на еко-тренінгу в межах проекту «Швидка освітня допомога».  Саме цей  тренінг має особливе призначення, бо націлений на небайдужих учасників, котрі керуються бажанням змінити екологічну ситуацію у країні та світі.

Наш тренер  спочатку зосередила увагу юних екологів-початківців  на темі  «брудних кутків» у рідному місті та Україні загалом. Усі разом обговорювали людські «примхи», які переростають у гори сміттєзвалищ. Дітям запропонували переглянути фото- та відеодокази того, у якому критичному стані подекуди знаходиться довкілля.  Діти перетворилися на справжніх «маленьких принців», пропонуючи  різні шляхи покращення екологічної ситуації.

Для тренера важливо було визначити, як діти втілюють сказане в житті. І відповідь, насправді, виявилася втішною: хлопчаки розповіли про численні «домашні операції» із порятунку від глобального захаращення та занедбаності. Ішлося і про сортування побутових відходів, і відчайдушне прибирання не за батьківським велінням, а власним.

Якщо і ви хочете стати учасником тренінгу «Чи пробачить нам планета?», телефонуйте в будь-який час: 099 909 97 24 (Дар’я). Про інші тренінги «Швидкої освітньої допомоги» можна прочитати тут.

Регіональний тренінговий центр Good library втілює проект за фінансової підтримки Старобільської міської ради.