Чергова вулична акція проекту «ПУЛЬС»: «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» відбулася на центральній площі міста Старобільськ. Цього разу звичайні українці цікавилися такими питаннями: як виглядатиме структура органів об’єднаної територіальної громади? які повноваження отримає голова ОТГ? за що відповідають депутати ОТГ? Хто такі старости? Як формується рада ОТГ? Як буде наповнюватися бюджет новоствореної ОТГ? 

А ось місцевих фермерів цікавило зовсім інше питання, а саме: що буде з їхніми земельними ділянками, які залишуться поза межами об’єднаної територіальної громади? Ще розгорнувся дуже цікавий діалог з працівниками Старобільської РДА та виконавчої служби. Під час розмови виникли деякі питання, вирішити які досі не вдається. Працівники старобільської РДА досі не знають,  як далі працювати з селами, що  увійшли до Чмирівської ОТГ, адже громада сформована не до кінця, і деякі проблеми досі вирішуються в адміністріції міста. Наприклад, у новоствореної громади немає власних карет швидкої допомоги, тому до селищ, які увійшли до громади,  їздять машини, що  знаходяться на балансі міста.

Реформа децентралізації почала діяти з 2015 року, і звісно, поки виникають підводні камені на шляху її реалізації. Тому, бібліотека максимально намагається просвітити містян та гостей міста із реформами у нашій країні.