20 жовтня Луганська обласна бібліотека імені Максима Горького та Луганський національний університет імені Тараса Шевченка почали втілювати в життя проект – буккросинг («Book Boom»).

Як пояснюють співапліканти, проект націлений на вільний обмін літературою шляхом установки полиць буккросингу в ЛНУ імені Тараса Шевченка та Луганській ОУНБ імені Максима Горького для проведення квестів, тематичних вечорів та засідань неформального літературного об’єднання «Літературний БУМ».

Розпочали з проведення «Літературного БУМ-у», який відбувся в Луганській обласній бібліотеці. Студенти разом із бібліотекарями обговорювали постмодернізм у всіх його виявах.

Найпровокативнішим виявилося питання щодо особистого ставлення студентів до української літератури, зокрема й сучасної. Студенти поділилися, чому найчастіше обирають зарубіжну літературу, аніж українську. Виявляється, причина криється в авторській манері подачі та песимістичних образах, які заважають молоді дочитати книгу. Щодо літератури постмодернізму, то кожен перелічив ті прочитані твори, що припали до душі.

Організаторів також цікавило ставлення студентів до проекту «Book Boom». Молодь не тільки підтримала проект, але й виявила бажання стати його частиною у якості волонтерів та учасників подальших заходів.

Наступний захід у межах проекту запланований на 28 жовтня. Луганська обласна бібліотека знову збиратиме студентів та містян на вечірню тематичну програму – «Синдром Гобіта» – присвячену вісімдесятиліттю книзі Дж. Толкіна «Гобіт, або Туди і назад».