3 жовтня керівництво нашої Good library приєдналося у якості гостей до відкриття фотовиставки «Відродження бібліотек сходу України» у Верховній Раді України. Захід став досить ґрунтовним доповненням до святкування Всеукраїнського дня бібліотек.

А все тому, що гості заходу не тільки знайомилися зі світлинами-історіями бібліотек здебільшого Донецької та Луганської області, але й стали учасниками обговорення досить наболілого питання.  Яким же чином перетворити публічні бібліотеки України зі складів радянської макулатури на сучасні інформаційні центри? З цього приводу нашим фахівцям було, звичайно, що сказати :)

Директор Good library та безпосередньо очевидиця «прикрого становища» деяких бібліотек на Сході Інна Павлівна Риб’янцева поділилася, як наша бібліотека відроджувалася наново та збирала абсолютно новий книжковий фонд. Разом із тим, директор підкреслила вагому роль затвердженої держпрограми «Інститут української книги» для бібліотек на передовій: «Що більше буде бібліотек, а в них розумних сучасних книжок, то народ швидше прозріє». Мета держпрограми –  забезпечити всі без виключення публічні бібліотеки новими виданнями, надати підтримку під час вимушеного реформування.

Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко додала, що у теперішніх умовах важливо посилювати інформаційний фронт, і декомунізація є одним із найважливіших заходів, які треба якнайшвидше вжити.

Загалом, проведена виставка стала наочним підтвердженням того, як бібліотеки Донеччини та Луганщини за досить короткий проміжок часу перетворилися у справжні інформаційні центри. Звичайно, не без допомоги  українських та міжнародних організацій, видавництв та безлічі простих українців, що буквально рятують  бібліотеки, даруючи безцінну сучасну літературу.