Імідж у широкому значенні – це громадська думка, уявлення про когось, щось; репутація, образ. Для бібліотеки він становить ключову позицію. Наразі в бурхливому IT-середовищі, що безпосередньо пов'язане із використанням різних  соціальних мереж, імідж бібліотеки виходить на перший план і має на меті позитивне позиціонування книжкової установи в Інтернеті.

На допомогу бібліотекарю  приходять соціальні мережі широкого кола користування, серед яких лідируючу позицію займає Facebook. Тому, команда Луганської ОУНБ імені М. Горького взяла за основу просування організації у цій мережі з більш ніж мільярдним числом користувачів.

Для того, щоб робота у соціальній мережі не виглядала рондомно, тобто випадковою, а отже, хаотичною, ми поступово структурували роботу. Найперше – надану інформацію вирішили подавати під гештеґами, наприклад, #lounb_читає, #lounb_інфо, #goodlibrary. Друге – рубрики, якщо вони не нові, виходять у певні дні тижня. Наприклад, щопонеділка  виходить рубрики слово дня та українська мудрота, щовівторка та щоп'ятниці – огляди, щочетверга – здорова мова.

Аналізуючи роботу, ми дійшли висновку, що найбільшою популярністю користуються публікації про івенти (заходи), організовані нашою бібліотекою, або івенти, у яких ми брали участь, та огляди книг.

Наступними у рейтингу за популярністю знаходяться публікації для залучення нових користувачів загально-пізнавального характеру: #здоровамова, #укрмудрота. Перша надає приклади найуживаніших слів та словосполучень, у яких ми часто припускаємося помилок. Її завдання – потурбуватися про власну культуру мови; друга – ділиться найяскравішими українськими фразеологізмами. Ознайомитися з нашими рубриками можна на сторінці: https://www.facebook.com/lugOUNB/

Загалом за період із січня по серпень 2017 року наші публікації створили охоплення, що сумарно становить більше 173 тисяч. Щодня до нас приєднуються нові й нові підписники. На вересень поточного року кількість користувачів становить 1650 підписників.

Facebook є не єдиною соцмережею, у якій ми себе позиціонуємо. Свою роботу ми ведемо у не менш популярных Twitter, Instagram та каналі Telegram.

Вибір соцмереж став для нас обґрунтованим і зваженим: популярність та загальна кількість користувачів знаходяться на піковій точці, тому їх трендовість не викликає сумніву, що в кінці-кінців позитивно впливає на імідж бібліотеки.  

Окрім того, використання соцмереж після евакуації допомогло нам поширити інформацію про наше становище, залучити партнерів та отримати нові надходження від меценатів з усієї країни та поза нею.

Прес-центр Луганської ОУНБ імені М. Горького