Повернулися з VIII Львівського бібліотечного форуму. Усе минуло чудово, але без деталей – ніяк. Отож, з 13 по 16 вересня тривав Бібліотечний форум у межах величного щорічного Форуму видавців. Нас відрядили з єдиною метою – здивувати бібліотечну спільноту з усієї країни й не тільки.  Для цього наші працівники вирішили відправити наймолодших представників команди, щоб остаточно поставити крапку в питанні «Бібліотекар і стереотипи».

Результат – ми помітно відзначилася на цьогорічному Бібліотечному форумі у Львові. Узявши участь у студії «Бібліотечний мейнстрім», ми – тобто чотири працівники –  представили Good library в дещо нетиповому світлі.  Розкрили тему «Бібліотека для «чайників», або як почати все з нуля», зачепивши актуальну проблему про можливість бібліотекаря вільно розвиватися. Ми відразу розказали про свій курс роботи, який відзначається перш за все цілковитою свободою в ідейному втіленні та подоланням стереотипів щодо бібліотечної професії.

Під час виступу не пройшли повз і можливості недосвідчених студентів стати цілком надійним працівником бібліотечного закладу. Наголосили на своєму досвіді роботи, коли поступово перевтілювалася з необізнаних «чайників» у досить своєрідних працівників – бібліотечних неформалів. Цей процес починався з самого етапу співбесіди, коли ми – потенційні молоді працівники –  обиралися далеко не за класичними вимогами. Тобто, перш за все, акцентувалася увага на можливостях, потенціалі та унікальності нового працівника. Таким чином, нині колектив бібліотеки складається з більшості молодих людей, котрі не мають безпосередньо бібліотечної освіти, але керуються виключним правом утілювати свої здібності сповна та невимушено.

Ми також наголосили на власній стійкій позиції – абсолютно вільної та креативної частини команди. Про цей напрям роботи не розповідали, а в буквальному сенсі співали та читали реп, таким чином показавши, що власну справу варто робити виключно під «музику душі». Не оминули й «родзинок» кожного працівника бібліотеки. Познайомили свою команду з українськими та зарубіжними колегами в суто гумористичній формі, у черговий раз закріпивши за собою статус «непередбачуваних бібліотекарів».

Така презентація – говоримо чесно – припала до душі всім учасникам Форуму. «Ми не очікували такої реакції.  Після презентації всі кинулися нас обіймати й говорити про те, що ми майбутнє української бібліотеки. І це, звичайно, дуже приємно»,  – ділиться один із наших бібліотекарів, Денис Черв’як. Своєю презентацією ми хотіли показати, що Good library переродилася у нову форму, яка готова шокувати своїх користувачів. Звичайно, у найкращому сенсі цього слова : )