Сьогодні у нашій бібліотеці доцент Інституту філології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Голова Науково-аналітичного центру протидії інформаційній агресії Бондаренко Олександр Олександрович провів лекцію, темою якої стало викриття методів ведення інформаційної війни, а також засоби протидії цим методам. Лекція тривала близько двох годин, і за цей час слухачі, включно з працівниками бібліотеки, дізналися масу нової інформації, що стане у пригоді не лише спеціалістам цієї справи, а й пересічним громадянам, що зіштовхуються з цим у повсякденному житті.

Гості зустрічі із захватом (ми у цьому не сумніваємося) прослухали про походження давніх українців та росіян, історичних постатей, таких як князь Володимир та княгиня Анна Ярославна, почули, що насправді собою становить казкова хатинка на курячих ніжках.

Подібні лекції, що популярно висвітлюють дослідження спеціалістів для пересічних громадян, є нагальною потребою, бо у наш час є надважливим вберегти свідомість людей від пропаганди та брехні. Наші сьогоднішні гості чудово володіють своєю справою, і дають нам наснагу для проведення подібних заходів у бібліотеці й надалі.