17 серпня о 18:00 у Луганській обласній бібліотеці ім. Горького відбудеться презентація проекту «Зміна: Імпульс» від фонду "Ізоляція" для активістів та громадських організацій Старобільська.

Фонд «Ізоляція» за сприяння Національного фонду демократії починає проект «Зміна: Імпульс», що продовжує серію ініціатив "Зміна" на сході України. Проект буде проводитись протягом 2017-2018 років та складається з дослідницької та практичної частин.

Практична частина:
Імпульс полягає у співробітництві з місцевими організаціями з культури та соціальної праці у Покровську, Бахмуті, Лисичанську та Старобільську. У цих містах будуть представлені практичні дослідження економічного розвитку та розвитку громадянських ініціатив у Маріуполі, Слов'янську та Краматорську, а також проведені тренінги з розвитку підприємництва та фандрейзингу та ряд зустрічей і культурних подій за участі місцевої влади та активістів для стимулювання взаємодії між ними, обміну досвідом та ідеями.

Дослідницька частина:
Імпульс прагне активізувати діяльність місцевих громад, налагодити активну мережу культурних зв'язків та створити децентралізоване креативне співтовариство у Покровську, Бахмуті, Лисичанську та Старобільську. Ці ініціатитви у містах сірої зони покликані стати тим імпульсом, який дає надію на позитивні зрушення у регіоні - силами його мешканців. «Зміна» - це серія культурних проектів фонду «Ізоляція», яка з 2015 року реалізується на сході України у тісному співробітництві з місцевими спільнотами. Назва проекту має на увазі прагнення до змін та одночасно відсилає до індустріального контексту, означаючи робочі зміни на підприємствах як ознаку мирного життя, яке хочеться зберегти.