Міні-енциклопедія – саме таку назви можна дати книзі Лаврик Оксани «1000 цікавих фактів про Україну». Це видання повністю присвячене нашій країні: від історії, мови, народних оберегів до дивацтв українських письменників і відомих спортсменів.

Ця книжка про все: коротко, змістовно та просто. Чим нас зачарувало це доволі непоказне видання? Тут ви знайдете коротку інформацію, що знадобиться під час підготовки до уроку, лекції чи просто стане у пригоді, щоб розказати друзям про те, чого вони не знали.

Наприклад, мовознавці стверджують, що слово «хохол» походить із монгольського й означає «синьо-жовтий». Така версія доводить, що синій та жовтий були кольорами племінних об’єднань слов’ян ще за часів татаро-монгольського іга.

Або ось: саме український бджоляр П. І. Прокопович вперше у 1814 році винайшов рамковий вулик і тим самим зробив революцію у цій галузі.

Український письменник І. Нечуй-Левицький був доволі дивною людиною: він прокидався і лягав в один і той самий час, ніколи не пив чаю, кави в гостях, щодня у визначний час гуляв тим самим маршрутом і був вимогливий до жінок, тому так ніколи й не одружився.

Отож, як кажуть, краще побачити на власні очі :)

Найстародавніша відома ученим мапа, а також найстародавніше поселення людей знайдено в Україні в селі Межигір’я Рівненської області. Їм 14,5-15 тисяч років. Мапу вибито на кісці мамонта.

Третій найвідвідуваніший Макдональдс розташований у Києві, біля залізничного вокзалу. Цей заклад незмінно потрапляє до п’ятірки найбільш «жвавих» Макдональдсів світу.