Наша дискусійна платформа до Року Української революції 1917 – 1921 рр. сьогодні розгорнулася у Біловодській центральній районній бібліотеці. Об’єднавшись із Луганським обласним краєзнавчим музеєм, ми приготували для аудиторії слухачів такий собі «історичний салат».  

Інгредієнти від наших бібліотекарів – гострі проблемні питання щодо революції як загальнонаціонального явища та топ 8 світових революцій, що змінили людство.

Перш за все, нас цікавило, як містяни розуміють поняття «революція», її мету та ідею. Дещо суперечливим видалося обговорення стосовно того, хто ж саме є ініціатором революції – народ чи влада. Думки розділилися.

Намагалися також виявити причини поразки Української революції. Зійшлися на тому, що революція провалилася через відсутність підтримки селянства та недалекоглядність політичних лідерів.

«Бібліотекар має бути революціонером»  – так-так, поговорили і про таке. Наша команда вкотре порушила тему ролі бібліотекаря як посередника між історією та громадою. Тому, панове, продовжуймо робити свою справу не через пень-колоду.

За теплу гостинність та чудову екскурсію дуже дякуємо Шиковій Ірині Сергіївні, директору Біловодської бібліотеки та Верескуну Григорію Яковичу, начальнику відділу культури райдержадміністрації.

Р.S. Біловодськ – круте місто!