ЛОУНБ ім. Горького представляє увазі читачів книжкову виставку до Дня Європи. Цей день було затверджено Європейським Союзом у 1985 році, щоб відзначити проголошення Декларації Роберта Шумана.

На нашій виставці ви зможете дізнатися про те, як працює Європейський Союз, про історію Європейської інтеграції,  європейські цінності, зокрема, і культурні, про конвенцію з прав людини, почитати переклади європейського законодавства та багато іншого. До речі, для дітлахів маємо книгу «Тремоло», що у доступній формі розповідає про Європейський Союз, історію його створення та основні положення, а також про країни-учасники.

Також на цій виставці ви зможете ознайомитися з творами українських поетів та письменників, яких прийняла європейська спільнота. Особливу увагу слід приділити двомовним книгам відомих світових авторів, таких як Редьярд Кіплінг, Оскар Уайльд, Льюіс Керрол та інших, які представлені українською та англійською мовами. Спільні проекти з європейськими письменниками, «Кобзар» англійською мовою, свідчення емігрантів та багато іншого ви побачите саме на цій виставці.