5 травня ми розпочали втілювати акцію «Велике читання». Нагадаємо, що наша бібліотека разом з центром «Вікно в Америку» бере участь у проекті «Велике читання: одне місто – одна книга», що триватиме з 3 по 24 травня. Наша спільна мета – розказати та довести, наскільки важливим є читання, продемонструвати, як книга може об’єднати та зміцнити громаду міста. 
Цю ідею започаткували в США. В Україні ж за усталеними умовами кожне місто обирає одного-єдиного письменника – яскравого представника американської літератури. Потім розпочинається найцікавіше: координатори проекту знайомлять громаду з творами, що сколихнули світ.
Так от, Старобільськ опікується життям та творчістю Едгара По. І сьогодні наші бібліотекарі розповіли містянам про таємне життя митця. Зокрема, було представлено топ 10 найсумніших фактів із життя По,  також розповіли про послідовників Едгара Аллана По, містифікації, наукову конкурентоспроможність По з Ейнштейном, і найцікавіше – разом з гостями зустрічі ми спробували розгадати загадкову смерть письменника.
Наостанок підвели підсумки у вигляді оформлення асоціативного дерева за темою «У чому суть По?». Наступна зустріч відбудеться у межах літературного БУМ-у вже 14 травня. Обговорюватимуться твір По «Золотий жук», таємничий образ Хелен (Елени) у поезії митця та, звичайно, кожен матиме змогу розповісти про найулюбленіші твори геніального письменника. Усіх чекаємо в Good library!