22 квітня у ЛОУНБ ім. Горького було проведено захід у новому для бібліотеки форматі квартирника. Виступали як професійні музиканти, так і співаки-аматори. Виконували авторські пісні, кавер-версії відомі композиції, а ще отримали змогу оцінити новий прогресуючий напрям у сучасному мистецтві – читання поезії під музичний акомпанемент.

Метою заходу було відійти від усталеного концертного формату, як каже організатор Сергій Летучий:

"Першочергового значення має набувати саме вільний простір, без жодних меж для виконавців та слухацької аудиторії. Послухати музику, поспілкуватися з музикантами та співаками, попрохати заспівати улюблену пісню, просто поглибитися в невимушену атмосферу чаювання – думаю, це те, що потрібно нашим користувачам"

Цікавим ходом було поєднання музики різних уподобань та вікових категорій, від зарубіжних поп-хітів до пісень на вірші радянських часів. Як результат, молоді та більш старшому поколінню прийшлися до душі бардівська й сучасна музика.

Слухачі квартирника охоче поділилися своїми враженнями:

"Панувала відкрита, щира атмосфера, де люди можуть бути самими собою, де кожен може послухати чудові пісні, поспілкуватися. Це щось щире, рідне та близьке"

Андрій Гойденко, студент Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Гості квартирника зауважили, що для Старобільська подібні заходи є необхідними, бо мова йде не тільки про культурний розвиток міста, а й об'єднання містян спільними інтересами та обмін досвідом.

На цьому організатори не зупинятимуться. Уже в червні планується провести другий квартирник «ЛІТ.МУЗ.БУМ». Тим паче, що вже є бажаючі взяти в ньому участь. Тож, бібліотекарі з упевненістю запевняють у набутті квартирником подальшої традиційності.