23 квітня – Всесвітній День книги та авторського права, який святкується щороку, починаючи з 1995 року. Генеральна конференція ЮНЕСКО обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури. Адже саме цього дня року померли Сервантес, Шекспір і де ля Вега, народилися Моріс Дрюон і Володимир Набоков. Наша бібліотека вирішила не стояти осторонь та відзначити цей день по особливому. 

Отож, напередодні ми організували незвичайний флешмоб - Mannequin Challenge під назвою «Читання в тренді». У такий спосіб ми спробували привернути увагу до читання та книги. Завдяки книзі ми отримуємо доступ до знань, ідей, духовних і моральних цінностей, до розуміння життя взагалі. І не важливо в якому місці та на якому носії ми читаємо книгу. Поки що людство не вигадало іншого способу розказати про себе та про свої почуття и роздуми, ніж зафіксувати все це в книзі. Книга – це вікно в світ культурного різноманіття, це міст, що сполучає різні цивілізації в часі і просторі. Отож читайте – це корисно, модно і круто!

А те, що читання дійсно в тренді, нам допомогли довести наші друзі, партнери, читачі нашої бібліотеки та просто старобільчани. Дякуємо громадській організації «Центр спільного розвитку «Дієва громада», волонтерському корпусу Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка, працівникам Центру психосоціальної адаптації міста Старобільськ та офіцерм Збройних Сил України управління цивільно-військового співробітництва ОТУ «Луганськ». І безумовно фотографу Євгену Носалю, завдяки якому і народилось це відео.

Із Всесвітнім Днем книги вас! Читайте – формат не має значення!