Чарівний світ Беатрікс Поттер та її книги «Кролик Петрик та інші історії» неабияк стане у нагоді батькам допитливих діток. Ілюстроване видання англійської письменниці зі світовим ім’ям адресоване читачам від 3-х до 5-ти років. Ця книга побачила світ ще в 1901 році, але українські книголюби тільки минулоріч змогли погортати сторінки видання у перекладі Олени О’Лір.

Сама Беатрікс Поттер довго йшла до успіху: батько категорично не сприймав захоплення доньки малюванням і письменництвом. Її найуспішніша й найпопулярніша книга була надрукована, коли авторці було тридцять років. Та Беатрікс Поттер ніколи не засмучувалася, а завзято й напружено працювала, й недаремно: двадцять три книги не лише побачили світ, але й були екранізованими, на деякі з них ставили балет.

Кролик Петрик, його двоюрідний брат Веня Вухань, білченя Горішок, жабун Ярема Рибалка, качка-калюжниця Джема та інші запрошують усіх помандрувати на пошуки пригод.

Трошки піднімемо завісу казкових історій.

Казка про кролика Петрика

Як малий кролик Петрик потрапив у пригоду на городі пана Григора. Не послухавши мами, він вирішує дослідити обійстя старого господаря пана Григора. Але овва! – кролика поміти й він мусить тікати. Що станеться далі, нехай стане для вас інтригою J.

Ґлостерський кравець

У одного бідного кравця не було ниток, аби пошити камзол для Мера. І хто ж допомагає нашому Ґлостерському кравцю? – маленькі мишенята! Вони завзято щоночі шиють камзол, співаючи пісень! Отож, уявіть подив Кравця, коли він прокидається зранку, а одяг готовий.

Казка про Ярему Рибалку

Одного дня поважний пан Ярема Рибалка вирішує наловити риби, щоб початувати своїх гостей. Пан Ярема був великим кваком і жив у своїй водяній господі. За човен йому правив листок латаття, а за вудку – міцна стеблина.

Але як же риболовля? Скажемо лише, що це була справжня пригодницька історія, з якої наш герой вийшов дещо мокрим і засмученим. Але… друзі пана Яреми усе ж були ситими – смажений зелений коник з підливкою із сонечок став неабияким делікатесом для жаб’ячого товариства.

 

Ці та ба-га-а-а-а-то історій можна прочитати у нас. Якщо зацікавилися казками, ось вам посилання на мультфільми: http://beatrixpotter.ru/video. Хочете дізнатися більше про письменницю, тоді вам сюди: https://goo.gl/u1nVDX