Чи куштували ви коли-небудь засіб від страху? А чи каталися в машині часу, створеній вашою бабусею? Ні? Тоді повісті Лесі Ворони допоможуть потрапити до секретної лабораторії так званого ТТБ («Таємного Товариства Боягузів») і сповна насолодитися усіма принадами детективного життя! 

Книга «Таємне Товариство Боягузів та Брехунів» Лесі Воронини стала переможницею у номінації «Дитяча Книга року BВС – 2012». 

Леся Воронина – українська письменниця для дітей, найбільш відомими творами якої є іронічні дитячі детективи, об’єднані в серію «Суперагент 000». Воронина також є членом Спілки письменників України та Асоціації українських письменників.

А тепер про повість. 

Головний герой – школяр Клим Джура, якого постійно ображає однокласник Кактус. Одного разу Клим  провалюється в люк, де потрапляє до таємної лабораторії ТТБ. Тут на нього чекає договір про співпрацю у боротьбі із загадковими синьомордами. 
Через деякий час хлопець дізнається одну із сімейний таємниць… 

Хлопець ніяк не може зв’язатися з ТТБ та Жуком і Зайцем. Але на допомогу прилітає велетенський метелик із посланням у лівій руці. Клим поспішає до своєї квартири, де не виявляє бабусі. І тут сталося неочікуване, голос бабусі зі словами: «Климе, якщо ти зараз чуєш моє послання, значить, мене захопили синьомордики. Не хвилюйся. Головне – зроби все точно так, як я тобі скажу. По-перше, підійди до вікна… Бачиш вазон із калачиками? Витягни квітку, на дні горщика дістань ключ… Скоріше, часу залишилося зовсім мало. Діставай ключа. На подвір'ї, під старою грушею, стоїть жовтий автомобіль. Цим ключем відчиниш дверцята, сядеш за кермо, а далі отримаєш нові інструкції. І головне, онучку, нічого не бійся. Ми маємо план. Скоро ти про все довідаєшся. Пам’ятай, ТТБ у тебе вірить!»

Повісті письменниці – інтригуючі детективні історії про хлопчика, який зміг подолати себе й свій страх, здобувши універсальний засіб від ПЕРЕЛЯКУ №9.