Упродовж двох місяців – з жовтня по листопад – команда Good library долучилася до програми «Бібліотеки як Хаби цифрової освіти». Разом із колегами з Української бібліотечної асоціації провели навчання для тренерів регіональних тренінгових центрів – «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти».

П’ятиденні онлайнові тренінги відбувалися для представників РТЦ з 12-ти областей України. Навчальна програма курсу складалася з різних блоків: від перших кроків в організації хабів, прийомів ефективної комунікації з потенційною аудиторією хабів до методів організації цифрових послуг і сервісів у бібліотеці.

Також окремий розділ програми присвятили професійним компетентностям менеджера цифрової освіти, яким і має стати бібліотекар.

Потужне тренерське підкріплення ґудлайбристів – Світлана Моісєєва, директорка і темна володарка нашого мурашника, Анастасія Літашова, завідувачка відділу ІТЕР і люта контент-менеджерка, Олександр Букреєв, фотограф людина-дизайнер.

Про що говорили? Організацію Хабів цифрової освіти на базі бібліотек, аналіз і вивчення аудиторії, підбір кадрів, устаткування хабів й оснащення їх необхідною технікою, статистичний облік цифрових послуг. Крім того, надали консультації щодо використання інструментів для створення медіаконтенту.

Проєкт триватиме й далі. Наприкінці року цифрові менеджери бібліотечних хабів отримують посібник, розроблений спеціально для них.

А вже наступного року у планах організувати навчання груп координаторів Хабів цифрової освіти та провести івенти для клієнтів бібліотек-хабів у тих областях України, де це дозволить оперативна ситуація.

Програма «Бібліотеки як Хаби цифрової освіти» реалізовується у межах проєкту підтримки «Дія» за фінансування ПРООН й уряду Швеції.

Прес.Кобза.Центр Good library