На цьому вебінарі жінок більше. Хоча ні, там самі жінки. Адже цільова аудиторія стратегічної події – допомогти активним бібліотекаркам стати впевненими менеджерками цифрових хабів. 

Good library покликали доповнити команду спікерок від Української бібліотечної асоціації та представити покрокові інструкції із запуску свого цифра-хабу і поради, як ефективно піарити такі освітні простори. Із розмовами про корисне до прямої трансляції вебінару під’єдналися директорка Світлана Моісєєва та редакторка Юлія Лисюк. 

Вебінар став зачином проєкту “Жінка-лідерка в цифровому просторі”. Проєктна місія – розширити права жінок у цифровізованому світі. А ініціювали таку програму структура ООН Жінки у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України, Українською бібліотечною асоціацією та за підтримки Міністерства закордонних справ Канади.

До участі в поетапному навчанні відібрали бібліотекарок із Волинської, Чернівецької, Херсонської та Сумської областей. 

Про те, як важлива тема запуску цифра-хабів на бібліотечних просторах, поділилася президентка УБА Оксана Бруй. Сплела справжню методичку із того, як і якими цифровими послугами та сервісами наповнювати хаби, членкиня президії Іванна Щербина. А виконавча директорка Ярослава Сошинська розмалювала докладну мапу компетентностей менеджера цифрової освіти з рівненькими стежечками, як дійти до потрібного особистісного результату. 

Познайомилися також зі спеціалісткою проєкту ООН Жінки Уляною Білою та директоркою Академії цифрового розвитку Антоніною Букач.

Далі учасниці проєкту проходитимуть більш поглиблене вивчення базових речей менеджменту цифра-хабів. 

Потрібна підтримка у просуванні вашого цифрового хабу – будь ласка, звертайтеся. Чергуємо над цією темою щоденно. 

Пресслужба Good library