З 24 по 30 жовтня у світі проводили різні події до Тижня медійної грамотності. Що було в Україні – можна наклікати на інтерактивній мапі національного медіаграмотного проєкту «Фільтр».

Good library за день до «червоної зони» збільшила дистанцію між стільцями, порозсовувала столи, запаслася брендовими захисними масками, щоб безпечніше провести свою антилекцію про «Загублених у градаціях письменників».

Це історія про те, як час і обставини нещадно стирають або винищують важливі імена, яких ми іноді просто не помічаємо у вирі різної інформації.

Зачепили принцип «клікабельності» інформації: коли найперше зважаємо на запальну лексику, відомі імена, дати, факти, явища, що викликають різні емоції.

Оскільки нашими гостями стали студенти-філологи, журналісти та представники влади, то поставили наголос саме на поданні чутливих історичних відомостей і тому, як вони відбивалися на житті й творчості репресованих українських письменників. Зачепили шквальні часи від 1888 до 1937 років. Наша місія на той момент – викликати у слухачів певні емоції й налаштувати на перевірку почутого, хоча б найпростішим способом «ґуґління».

Для цього представили свій розроблений сайт із хронологією історичних подій, архівними фото, цитатами зі щоденників, творів.

Зрештою, серед емоцій у слухачів виявили гнів на тодішню владу за розбиті долі українських митців, зацікавлення окремими епізодами із життя письменників, замисленість над сьогочасним демократичним висвітленням інформації, розгубленість через неочікувані повороти подання матеріалу.

Вдячні гостям за побудовані асоціації та намальовані образи. Цінуємо вашу довіру. Але, будь ласка, завжди інформацію перевіряйте ;)

 

Пресслужба Good library