З оптимізмом, побоюваннями та амбіціями крафтерів провели новий курс Minecraft Team у клубі програмування. Місія – навчити дітей програмувати в середовищі Minecraft Education Edition. Уже намалювали пташку навпроти цього пункту завдань. Курлик.

Що це було? 
12 онлайн-занять для двох груп дітей і підлітків 8-16 років. Проходили квести, розписували коди й доводили безперестану, що Minecraft – це не лише гра, а й світ можливостей, причому своїми руками. З нами навчалися 20 дітей з Луганщини, Донеччини, Тернополя, Одеси, Чернівців та Києва. 

Який фінал? 
Діти пройшли заключний квест, поділилися враженнями, отримали електронні сертифікати. А днями до них попрямує пакунок із подарунками – там футболка з принтом Minecraft та інші круті штуковини. 

Чому запускали курс з острахом? 
Причина перша – ми жодного разу не працювали з освітньою версією гри, а тим паче, не об’єднували там дітей. І друге – боялися лагів з мультиплеєром середовища, щоб учасники могли разом виконувати завдання. Саме в цьому припекло наші голови найбільше, адже не завжди працював цей механізм, зрештою, і діти часто працювали на своїх окремих онлайн-островках. Та курс відбувся і ми просто неймовірно вдячні талановитій менторці та викладачці у школі KidIT Юлії Пелипенко, дітям, батькам і нашому технічному агенту Олександру Козиреву за цей прекрасний освітній двіж! 

Хто нам допоміг втілити цей курс? 
Є люди, які дуже зацікавлені, щоб в Європі з’являлися стійкі громадські хаби в бібліотеках. Намагаємося, щоб такий був і у Старобільську. А помагають нам із цим Biblioteca Nationala a Romaniei за підтримки Progress Foundation Romania в межах Black Sea Trust for Regional Cooperation, Чорноморського регіонального співробітництва. 

Що кажуть про курс діти і ментори? 

Продовження буде wink

Пресцентр Good library та команда Code Club Луганщина