Розкриваємо свої професійні секрети. Good library – не лише бібліотека, а й місце, де сполучаються долі. Так, у різних іпостасях. Найперше – дружніх, сестринських і братерських. Це наша любов. А нею слід ділитися. До чого ця вся мімішність?

(Грає мила небридка музика з якоїсь романтичної комедії, під яку котиться скупа сльоза). Подарували частинку себе Львівській центральній міській бібліотеці імені Лесі Українки, яка наважилася долучитися до Брейнпарку. Це школа, мета якої навчити команду бібліотекарів працювати у цифровому світі, робити власний вартісний контент для клієнтів у мережі.

Сама ідея школи виникла минулоріч. Менторська команда Good library, що йменує себе Kobza, пише, фотографує, публікує, малює і створює контент для загалу, вирішила поширити свої знання. Бо тримати їх у голові 5 людей не ефективно і не чесно. Знання мають жити wink

Три дні працювали над кучугурами тем із нового українського правопису, непісних постпостів, мови ворожнечі й авторського права. Присипали це дизайном і фотодзеном. Відшліфували все SMM-менеджментом і використанням сервісів Google.

Резюмуємо коротко:

Колеги, окрім теоретичної частини, мають домашнє завдання. Його мета – створити й прописати уявний івент, що відбувається в бібліотеці. Тим паче, тем для творчості вдосталь: «Пурпурні Пурпурушки», «Золоті Тринди», «Колізія Pro», «Кратба Обтяжена», «Тупо тубус» і «Флуксус буття».

Відтак, слід скласти контент-план заходу, обрати його форму та формат, створити зрозумілий візуальний супровід і написати анонс для фейсбуку.

Окрім цього, ми вирішили забатлитися. Кожна з команд зробить знімки заздалегідь обговорених книжок. Так ми ще раз закріпимо навички фотодзену.

(Грає епічна музика, як у фільмах про супергероїв_нь). Насамкінець – сертифікати. Спочатку ми хотіли це зробити домашнім завданням. Щоб кожен собі сам створив мінідокумент про закінчення школи. Але ця ідея розтанула в осудливих поглядах деяких Кобзарів.

Словом, вітаємо команду Львівської центральної міської бібліотеки імені Лесі Українки. Ми це зробили. 

Якщо ви ще тут, то ми відкриті до пропозицій навчання. Збираємо команду від 2 до 5 осіб. Працюємо у двох форматах – онлайн і наживо. А ще ділимося знаннями не лише з бібліотекарями. Велкам, як кажуть.

Пресцентр Good library