Тридесяте королівство створення сайтів уже не таке далеке. 21 жовтня  Олександр ІІ (Олександр Козирев) кинув стежину до пізнання цієї теми Старобільській центральній районній бібліотеці. І відбувся індивідуальний прийом-тренінг “Непотрібний HTML” у магічному Zoom.

«Зараз сайти стають звичайним конструктором, де всі елементи вже створені, залишається лише ними «погратися», як у Лего. Проте, якщо ви бажаєте зробити свій сайт унікальним, а не просто обрати готовий шаблон від розробників платформи, то доведеться заглибитися в налаштування»,  –  говорить Олександр.

Він, наче чарівник комп’ютерних технологій, уже вдруге продовжує інтелектуально-чарівливу бесіду цифровою мовою з іншими бібліотекарями. Цього разу детально та з ентузіазмом обговорює такі теми:

- особливий функціонал платформи WordPress;

- корисні оновлення та можливість її блокового редагування;

- візуальні й технічні налаштування ресурсу.

За словами володаря Тридесятого королівства, тепер адмінсторінки на WordPress впливають на те, як виглядатимуть новини та які елементи вони мають містити. А це, зокрема, дата публікацій, фото/відеоматеріали, посилання.

Зацікавлені слухачі зі Старобільської ЦРБ дізналися багато корисного щодо чарів налаштування вебсайтів. Серед нових здобутків:

- інструменти WP Admin,

- редактор оформлення сайту,

- платформи Google Sites та Booger зі схожими функціями.

Вебінар завершується. Бібліотекарі збираються із творчими думками.

 

Пресцентр Good library