Детективи змушують вас не відривати очей від книги? Мучитеся, доки не знайдете виходу з лабіринту загадок? Тоді пропоную познайомитися ближче з кривавими таємницями «Ляльки» Даніеля Коула. Адже вона точно знає, як заінтригувати.

Відомий лондонський мисливець за вбивцями і таємницями Натан Вульф одного разу помилився, коли назвав пакистанця Халіда найнебезпечнішим вбивцею-палієм. Принаймні, так вирішив суд. Чи то пиха, чи то гіркота від несправедливості змусили детектива перейти межі дозволеного і вдарити підсудного. Ця справа вщент зруйнувала його репутацію як зірки поліції. Таким знедоленим зустрічаємо Вульфа на початку.

Через 4 роки відбулося жахливе вбивство, від якого здригнулася навіть поліція Лондона. В одному з будинків міста знайшли підвішену огидну фігуру, зшиту із шести частин тіла різних людей. Найменували цю страхітливу постать-жертву «лялькою». На місце злочину запрошують й детектива Вульфа, який виявляється причетним до справи, тому що рука «маріонетки» вказувала на його квартиру. Чому? Головна головоломка роману. Адже відповідь криється десь у минулому охоронця закону.

Перед Вульфом та його напарниками постане задача не з легких – з’ясувати, звідки така жорстокість у вбивці, за яким принципом маніяк обирав своїх жертв для справжнього злочинного «витвору» – «маріонетки», знайденої нещодавно поліціянтами. Колізії розслідування неодноразово заведуть детектива в глухий кут. Але він, як незламний термінатор, намагатиметься довести справу до логічного завершення, бо стосується вона колишнього підсудного Халіда, а значить і Натана особисто. Завдяки впертості наш Шерлок таки докопається до правди, навіть якщо вона знову зламає його кар’єру.

Особисто мені сподобалося поринати з головою в шалений світ кримінальних пригод, які захоплюють так, неначе дивишся кіноекшн. Якщо ви також бажаєте гострих відчуттів, скоріш  відкривайте для себе макрокосмос детективу разом із твором Даніеля Коула. Його герої можуть викликати і відразу, і симпатію водночас. Так, це нормально, адже ідеальних людей немає. І автор не соромиться показати вибагливому читачу моторошні закутки людської душі. Можливо, й у вас є темна сторона сили?         

Чому цей детектив вартий вашої уваги?

Отже, запасайтеся гарячими напоями, щоби в компанії з нахабним Натаном Вульфом дійти до кінця злочинної епопеї – викрити вбивцю та істину про самого себе.  

Таня Горбатюк