«У мене руки тремтять», – говорить Андрій, учасник онлайнового турніру з HTML|CSS. Хвилювання наростає, бо скоро оголосимо результати.

Це був вечір 27 жовтня. Турнір за програмою Meet and Code об’єднав випускників літнього Code Club інтенсиву з вивчення HTML|CSS. Скажімо, такий собі черговий контрольний етап.

Ментор Віталій Скиртач обдаровує учасників вітальними натхненними словами й технічним завданням. Його варто виконати за лімітований час, а потім презентувати макет сконструйованого сайту.

1,5 години на роботу – дехто панікує, бо здається, що того мало. Але Віталій, упевнено каже, що все вдасться. І знаєте, усі встигли.

Ельвіра Андріїв лише нещодавно приєдналася до Code Club, але має доволі високий рівень володіння HTML. «На турнірі було цікаво, захоплююче. Викладач вміло розказав і пояснював. Було приємно поспілкуватися. Сподіваюся, буду ще відвідувати такі турніри. Задоволена своїм результатом», – прокоментувала учасниця.

Чітке й лаконічне меню навігації, охайний футер – підвальна частинка сайту, приємні для ока картинки, невигадливий читабельний шрифт, гармонія кольорів. Це все ми побачили і відчули невимовне задоволення від проєктів дітей.

 «Шкода, що не було живого спілкування. Але порівняно з минулими подібними змаганнями з HTML|CSS мене якось більше пронизував дух змагання, азарту, це дуже відчувалося. Кожен хотів перемогти, проявити себе. А ще мені дуже сподобалося комунікація між дітьми, вони постійно спілкувалися. Для себе відзначив слабкості кожного з учасників, це мені допоможе підкоригувати роботу кожного індивідуально. А ще Zoom-платформа дозволяє втілювати формат абсолютно ефективно. Я також за вартісні призи, як цьогоріч, щоб молодь була стимульованою», – ділиться враженнями ментор турніру Віталій Скиртач.

Вітаємо переможців та номінантів, адже ТЗ виконано!

Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP. В Україні Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, який у партнерстві з TechSoup впроваджує Програму технологічної підтримки НПО України.

Пресцентр Good library