Буревій, світове кафе і білосніжні котики до Дня бібліотек. Ми це зробили – відсвяткували! Попри те, що вітрище брутально зносило дах з УкрПошти, бажання провести вечірку просто неба, та ще й майже в центрі міста, перемогло. Ми все ж розмістилися зі своїми святковими торбами у затишній садибці знайомої майстрині. Туди і покликали гостей. 

Каша шкварчить у казанку, закипає чай із карпатськими травами, друзі з «Дієвої громади» несуть смачнючий торт. З їстивного – це все. Із теоретично-практичного – формат «Світового кафе». Із вітром синронізувалися наші інтелектуальні завихрення з Луганським обласним краєзнавчим музеєм, Центром спільного розвитку «Дієва громада» та молодіжною громадською організацією «Inventors». Гості малюють своє бачення майбутнього бібліотек, нових послуг та професійного портрета бібліотекаря. Так-так, у нас збереглися докази вчорашнього творчого осяяння. Це і коронований бібліотекар-gangsta з глобусом в одній руці та бластером у іншій. Він їде на скейті й перед ним відкриті всі дороги. Є також бібліотека, нашпигована артгалереєю, центром йоги та медитації, кінотеатром, караоке, спортзалою і мотелем для гостей міста, зокрема й інопланетян. 

Серед послуг користувачам хочеться більше перформансів від бібліотекарів, оглядів на цікаві книги, туристичних івентів, hardrock фестів, пригод на повітряних кулях, фестивалів сну, стрибків із літака (не уточнено, з парашутом чи без) і низки ще чудернацьких штук, які поки хай залишаться на ватмані. 

А далі вже кличе кашка. Цокотіння ложками розпочалося. 

Надзвичайно вдячні за гостинність у садибі старобільської майстрині Єлизаветі Главацьків. Там дуже тепло, атмосферно, а гостей завжди зустрічає сімейство білих котів. 

Дякуємо, друзі, за цей вечір і чудові мрії, які втілимо разом із вами.

Пресцентр Good library