Ковтаємо пилюку. Мовчки робимо капоейру на вибоїнах. Попереду – методична допомога колегам із м. Щастя, смт Новоайдар та смт Петропавлівка. Нас четверо: Інна Риб’янцева, голова Луганського обласного відділення УБА, Світлана Моісєєва, ґуд директорка, Наталя Крестініна, ґуд методистка, Анастасія Літашова, ґуд пресцентр і щось різне.

Зібралися у публічній бібліотеці міста Щастя. Розставляли акценти у питанні «Бібліотека під час інформаційної війни». 

Акцент 1. Просування читання.
Інна Риб’янцева: «Покоління зараз інше. Ми повинні миритися зі зміною поколінь, оскільки це природній процес. Так, це складно. Але цілком можливо. Тому, ми маємо вивчати цих дітей і готувати відповідно наші фонди. Вони, між іншим, мають стати нарешті відкритими, адже ми працюємо задля читача. Його зручність і зацікавленість має стояти на першому місці. Отож, робота із фондом має стати постійною»

Акцент 2. Завоювання, виклики та поразки бібліотечної галузі в Україні.
Поразки:

Здобутки:

Виклики:

Акцент 3.  Читач / користувач / клієнт
Світлана Моісєєва: «Клієнт бібліотеки – людина, через яку ви транслюєте свою бібліотеку далі у суспільстві, громаді. Вони, ваша права рука. Саме клієнт формує, як всередині ви організуєте свою політику». 

Підтримали.

Погодилися, що містяни мають частіше отримувати культурних шок у своїй бібліотеці.

Акцент 4. Інформаційна війна навколо.
Як діємо:

Уникаємо паніки / агресії та формування комплексу жертви.

Зазирнули в деякі аспекти Концепції формування національної ідентичності бібліотеками. Це: гідність та свобода, відповідальність і державницьке мислення, готовність захищати своє, солідарність, родина, екологічність  творчість.

Акцент 5. Нові форми роботи.
Показали й розказали про імерсивну антилекцію «Не ковбасою єдиною». Неконфліктно говорити про складне можливо.

Пресцентр Good library