Імідж, бренд і репутація території країни/області/міста зараз є важливою ресурсною частиною економіки. Саме так можна просувати загальнодержавні та регіональні проєкти для налагодження партнерства та нарощення конкурентоспроможності, зберігати кількість підприємств регіону, збільшувати число робочих місць, залучати нових жителів і туристів, поліпшувати добробут громади загалом.

Тому, 2018 року робоча група Луганщини створила бренд області. Команда з  представників обласної адміністрації, міжнародних організацій, громадськості та науковців протягом 9 місяців працювала над фірмовим стилем регіону. 

Яка ж основна мета бренду? Забезпечити свою інформаційну присутність у найрізноманітніших джерелах, упізнаваність його назви в масовій свідомості через образи локальних ексклюзивних відмінностей, іміджеві характеристики і репутацію, що забезпечують території можливість стати силою впливу, транслювати самостійні рішення та збільшувати власні ресурси.

Тобто це ті позитивні патерни, які показують своєрідність, неповторність цієї території для місцевих жителів. 
Практика створення брендів окремих територій в Україні сьогодні перебуває тільки на початковому етапі. Наразі бренд області мають лише Рівненська, Хмельницька, Чернівецька, Черкаська, Миколаївська, Херсонська, Вінницька області. Донеччина, до речі, також почала процес створення власного бренду. 

Чи дійсно бренд допомагає? Так, і ось чому:

Логотип Луганської області складається з назви та кіл, які символізують Соціальні кола області, а надалі – територіальні громади. Гасло «Привітна, різноманітна, моя» відображає суть регіону з його багатонаціональною структурою, розгалуженою промисловістю, різноманітною природою і людьми, що підтримують один одного, працюють, будують свободу. 
Детально ознайомитися із брендом Луганської області можна на офіційному сайті.