Перший квартал року обласний методичний центр Луганської ОУНБ не полишає своєї місії – допомогти бібліотекарям відновити та поглибити знання, а отже, підвищити свою професійну кваліфікацію. Проблема, яку намагається вирішити наші тренери уже майже другий рік поспіль, – це допомогти бібліотекарям впровадити УДК. 

За словами Катерини Сидорової, тренера з УДК, спочатку проводили вступні заняття, аби максимально інформувати фахівців книгозбірень, а потім наприкінці 2016 року почали проводити повноцінні тренінги та консультації. 

Зараз, коли на часі створення ОТГ, бібліотеки мусять пристосовуватися до нових умов роботи. Тому, бібліотекарі змушені поновити знання або навіть почати вивчати все з початку. 

Перші місяці 2018 року тренери методичного центру працювали з бібліотекарями Чмировської ОТГ та Білокуракинської ОТГ, для яких  провели 6 занять з УДК. Для п’яти бібліотекарів Чмировської ОТГ почали проводити цикл занять з бібліографічного опису.

Окрім того, продовжили надавати методичну консультації для бібліотек навчальних закладів. Цього разу наставляли Наукову бібліотеку ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».  

На цьому діяльність обласного методичного центру не закінчується. Нещодавно наш співробітник пройшов навчання для тренерів «Упровадження УДК в практику роботи бібліотек» та отримав диплом тренера державного зразка у Центрі безперервної культурно-мистецької освіти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв. 

Разом із тим, тренери та методисти постійно інформують бібліотеки Луганської області щодо актуальних проблем та новинок від видавництв.

Ми нагадуємо, що обласний методичний центр Луганської ОУНБ продовжує свою роботу й відкритий до співпраці, отже, пишіть нам smiley.